Kdy využijeme virtuální sídlo pro OSVČ


Virtuální sídla se dnes již stala pro podnikatele něčím běžným. Jen málokdo však ví, že jej mohou využívat také osoby samostatně výdělečně činné. Pro ně se však hodí za poněkud jiných podmínek. Zdaleka ne vždy jej totiž využijí za takových situací, jako klasické firmy. Proto je nutné, aby živnostník zvážil, za jakých okolností se mu virtuální sídlo pro OSVČ vyplatí.

Vhodné je, abychom měli především přesnou představu, co od něj čekáme. Bude se jednat pouze o místo, kam nám bude chodit oficiální pošta? Nebo v něm budeme chtít pořádat i schůzky? Pokud ano, jak často, a s kým?

práce živnostníka

Samozřejmě je možné, abychom si je dávali například v restauraci, avšak někdy se stane, že se jedná o tak choulostivou věc, kterou není vhodné probírat na veřejnosti. Nemusí jít jen o tělesné problémy, ale také třeba o tajemství týkající se výrobního postupu. To vše je vhodné probírat soukromí, a to nám může virtuální sídlo zařídit.

Ano, v soukromí budeme například i u sebe doma, avšak zdejší prostředí rozhodně nepůsobí profesionálním dojmem. Navíc často nebydlíme sami, takže je dobře možné, že náš partner, partnerka nebo děti tam přijdou, což také nebude dělat dobrý dojem.

jedno z moderních virtuálních sídel

Proto je vhodné najít i v tomto případě jinou alternativu, kterou nabízí právě virtuální sídla. Díky nim nejenže nemusíme zadávat svou domovskou adresu, ale také není potřeba řešit drahý pronájem a hledání vhodné nemovitosti, o kterou bychom se navíc museli starat a udržovat, nehledě na náklady za energie.

Pokud tedy pracujete z domova či jezdíte za klienty, může se jednat o jedno z vhodných řešení. Samozřejmě je nutné si rozpočítat, zda se nám finančně vyplatí, avšak v naprosté většině případů se jedná o něco, co osobám samostatně výdělečně činným může pomoci ušetřit alespoň nějaké peníze. A těch není v žádném typu podnikání prakticky nikdy nazbyt.

Podobné příspěvky